Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleMaterialSpiritualCasa meaGrădina meaLa birouGalerie FotoParty Foto
Secretul unei căsnicii fericite – un bărbat mai în vârstă, niciodată „luat“
Gândul  - Luni, 26 Octombrie 2009

Atracţia între parteneri, fidelitatea, răbdarea între soţi şi orice alte ingrediente ale "dragostei adevărate" nu sunt decât "mofturi" irelevante, pentru a stabili dacă o căsătorie va dura sau nu.

Singurele "garanţii" pe care pot conta femeile sunt un soţ cu cinci ani mai în vârstă şi care să nu fi fost niciodată căsătorit, arată un studiu al Universităţii din Bath (Regatul Unit).

Toate standardele şi visele împlinite într-un "partener ideal" sunt, negreşit, necesare unei femei pentru a se îndrăgosti, însă acestea nu au vreo legătură cu durata şi gradul de fericire al mariajului, consideră unul dintre autorii studiului, Emmanuel Fragničre, citat de către The Daily Mail.

În schimb, Fragničre propune nişte indicii clare, "ştiinţifice", pe baza cărora se poate stabili succesul în căsătorie. El a ajuns la concluziile sale după investigarea a 1.534 de cupluri (căsătorite sau în relaţii de lungă durată) din Elveţia şi verificarea ulterioară, după cinci ani, a teoriei sale pe 1.074 de cupluri din cele studiate iniţial.

Formula complet "neromantică" care prezice succesul mariajului ia în calcul nivelul studiilor celor doi soţi, vârsta lor şi trecutul - dacă au mai fost căsătoriţi sau nu vreodată.

Mai bătrân şi mai puţin educat, dar soţ ideal

Astfel, potrivit "ştiinţei", fericirea unei femei depinde de capacitatea ei de a-şi găsi un soţ mai vârstnic cu minimum cinci ani şi, neapărat, mai puţin educat. Nici nu trebuie ca bărbatul respectiv să fi trecut printr-un divorţ.

Acesta nu este nicidecum un indiciu de "experienţă", ci un semnal de alarmă că ar putea divorţa iarăşi. Din această perspectivă, deşi Michael Douglas (65 de ani) este considerabil mai în vârstă decât Catherine Zeta-Jones (40 de ani), casătoria precedentă a actorului, sfârşită prin divorţ, este un semn că mariajul lor ar putea să se termine oricând.

Pe de altă parte, Barack (48 de ani) şi Michelle Obama au o diferenţă mică între ei (numai trei ani în favoarea lui), iar ambii au un nivel similar de educaţie. Potrivit "ştiinţei", căsătoria lor ar fi în pericol se eşueze, dar cum Obama nu are niciun divorţ la activ, iată că mariajul lor a rezistat 17 ani.

În opinia The Daily Mail, un cuplu care să îndeplinească criteriile ştiinţifice este reprezentat de liderul Pardidului Conservator, David Cameron (43 de ani) şi soţia lui Samantha (38 de ani).

Prin comparaţie cu modelul ideal (soţ mai în vârstă şi mai puţin educat), o căsătorie în care ambii soţi au acelaşi nivel scăzut de educaţie, iar soţul este cu 5-10 ani mai tânăr are de cinci ori mai multe şanse să eşueze.

Tags: casnicie  barbat  batran  
7428 vizite
Distribuie pe